Nieuws

Publieksdag Broekhuizerlaan

Zaterdagmiddag 22 april 2023 vindt de eerste Broekhuizerlaan publieksdag plaats! Met een programma bo(o)mvol bomeninspiratie. Samen met jou en andere betrokkenen vieren we op deze Dag van de Aarde het behoud van “de mooiste beukenlaan van Nederland”.

Programma

13:30 uur

Inloop

14:00 uur

Onthulling officieel informatiebord voor de Broekhuizerlaan met o.a. wethouder Anouk Haaxma.

14:30 uur

Uitreiking eerste exemplaar van het boek ‘Boswerk’ aan Marjan Minnesma.

15:00 uur

Diverse activiteiten

– Workshop over het inwendige leven van bomen (Ronald Vrijenhoef)
– Rondleiding door boomdeskundigen (Kees Flier) met gelegenheid tot vragen stellen over de Broekhuizerlaan en de adoptiebomen
– Bellen met bomen met de Aardetelefoon (Alide Roerink en Zigola Pioppo)
– Speurtocht voor kinderen

Bereikbaarheid

Locatie

De publieksdag vindt plaats tussen de bomen in de open lucht (houd daar rekening mee qua kleding en schoeisel). De evenementlocatie bevindt zich vlak buiten Leersum, tussen de kruising Broekhuizerlaan / Middelweg en de Donderbergrotonde.

Vervoer

Parkeerplaatsen zijn zeer beperkt in de directe omgeving van de Broekhuizerlaan. We vragen bezoekers vooral met de fiets, lopend of met het OV te komen. Als je met de auto komt, dan raden we aan om in de woonwijk achter restaurant Darthuizen in Leersum een parkeerplek te zoeken.

Mensen die slecht ter been zijn kunnen parkeren op het parkeerterrein van restaurant Darthuizen of bij de parkeerplaats van Parc Broekhuizen, links naast de entree op de Middelweg (groot wit hek) van het park. Adres restaurant Darthuizen: Rijksstraatweg 315, Leersum.